به گزارش دنیای معدن، بررسی بازار فیزیکی نشان میدهد که در بازار صنعتی ۹بهمنماه حدود ۹۸درصد شمشهای عرضهشده مورد معامله قرار گرفت. این در حالی است که افزایش ۵.۸درصدی میانگین قیمت پایه همراه با افزایش تقاضای واقعی نیست؛ چرا که خریدها بیشتر جنبه سرمایهگذاری دارند.
بررسی بازار فیزیکی زنجیره فولاد نشان میدهد که روز شنبه 7بهمنماه سالجاری حدود 70هزار تن آهن اسفنجی در تالار صنعتی و معدنی بورسکالای ایران عرضه شد که با توجه به ثبت تقاضای 1.8برابری نسبت به عرضه، 100درصد عرضهها مورد معامله قرار گرفت. قیمت میانگین موزون هر کیلو آهن اسفنجی در معاملات روز شنبه نسبت به هفته گذشته 2.8درصد افزایش داشت و به 14هزار و 270تومان به ازای هر کیلوگرم رسید. رشد قیمت آهن اسفنجی در هفته جاری در سال 1402 بیسابقه بوده و به نوعی رکورد قیمتی برای این محصول به حساب میآید که این موضوع تا حدودی تحتتاثیر افزایش نرخ ارز اتفاق افتاده است. با این حال با توجه به موضوع محدودیت انرژی برای واحدهای احیا، تحقق نیافتن کف عرضه آهن اسفنجی و البته تحرکات اخیر نرخ ارز قابل پیشبینی بود. آهن اسفنجی با افزایش 300تومان دیگر میتواند رکورد تاریخی خود را جابهجا کند که این موضوع معاملات و قیمتگذاری همه محصولات زنجیره فولاد را تحتتاثیر قرار خواهد داد.
شکست قیمت میلگرد در سالجاری
با توجه به موضوع کمبود نقدینگی در کارخانهها و واحدهای تولیدی در بحبوحه رکود و سختی تولید افزایش نرخ ارز به کمک تولیدکنندهها آمد. از اینرو نوسانات ارزی طی دو هفته گذشته معاملات تالار فیزیکی را نیز تحتتاثیر قرار داده و به عبارت بهتر بازار تکان خورده و از رکود خارج شده است. رشد قیمت آهن اسفنجی و شمش فولادی موجب شده است تا میزان عرضه نسبت به هفتههای گذشته افزایش یابد و میزان معاملات نیز افزایشی است. البته مشتریان شمش واقعی نیستند و جنبه مصرفی ندارند و به دلیل افزایش قیمت هدف از معاملات شمش سرمایهگذاری است.
تولیدکنندهها امیدوارند که شرایط با همین روند ادامه داشته باشد؛ چراکه توقف قیمت دلار در بازار موجب ریزش بازار خواهد شد و رکود مجددا سایه خود را بر صنعت فولاد خواهد افکند. افزایش قیمتها موجب شد تا نوردکاران نیز دست به کار شوند و از اینرو روز چهارشنبه 4بهمنماه رینگ فیزیکی شاهد رقابت میانگین 4.4درصدی در معاملات میلگرد بود که در واقع بالاترین رقابت در عرضههای سالجاری این محصول به ثبت رسید. بعد از هفته دوم فروردینماه سالجاری نسبت حجم معاملات به عرضه میلگرد به بیش از 60درصد رسید. در معاملات روز چهارشنبه 4بهمن قیمت میانگین موزون میلگرد به 22هزار و 374تومان به ازای هر کیلوگرم به ثبت رسید که حدود 3.3درصد نسبت به قیمت معاملاتی هفته پیش از آن رشد داشته است. با قیمت 22هزار تومان شمش خریداریشده توسط نوردکاران، قیمت تمامشده میلگرد با احتساب هزینه حمل و تولید به 25هزار تومان میرسد. ادامه افزایش نرخ ارز در بازار آزاد موجب شده است تا گره از مشکلات نوردکاران و فعالان فولادی باز شود و پیشبینی میشود که این روند تا اواسط اسفندماه ادامه داشته باشد و بازار فولاد شب عید داغ خواهد بود.
معامله 98درصد شمشهای عرضهشده
بررسی معاملات بازار فیزیکی شمش فولاد در دومین هفته بهمنماه نشان میدهد که نسبت حجم معاملات به عرضه این محصول از 94درصد در اولین هفته بهمنماه به 98درصد افزایش داشته است که 4واحد درصد رشد را گزارش میکند. این در حالی است که حجم عرضه این محصول میانی فولادی در روز 9بهمنماه نسبت به 2 بهمنماه 54درصد افزایش را نشان میدهد. بررسی معاملات روز دوشنبه 9 بهمنماه نشان میدهد که بورسکالا میزبان عرضه بیش از 165هزار و 100تن شمش بود که با توجه به تقاضای 1.9برابری حدود 98درصد از عرضهها مورد معامله قرار گرفت. قیمت میانگین موزون شمش در معاملات روز دوشنبه 9بهمنماه 20هزار و 434تومان به ازای هر کیلوگرم بود که افزایش 4.9درصدی را نسبت به هفته گذشته گزارش میکند.
همچنین بررسی رینگ فیزیکی نشان میدهد که میزان عرضه و معاملات در روز 9بهمنماه نسبت به هفته پیشین به ترتیب 54درصد و 61درصد افزایش داشته است. قیمت پایه تعیینشده برای عرضههای شمش روز 9بهمنماه در بازه 18هزار و 200تومان تا 19هزار و 143تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شد. میانگین قیمت پایه شمش در روز معاملاتی 9بهمنماه 19هزار و 248تومان به ثبت رسید که نسبت به هفته گذشته 5.8درصد رشد را گزارش میکند. همچنین پیشبینی میشود شمش فولادی برای هفته آینده در بازه قیمت پایه 19هزار و 821تومان تا 20هزار و 638تومان به ازای هر کیلوگرم در رینگ فیزیکی عرضه شود. با توجه به رقابتهای سنگین انجام شده در رینگ شمش احتمال ابطال برخی از معاملات وجود دارد.
|
WWW.IRANSTEEL.NET |